professor Biriba

 

biriba-vondelpark2008De twee meter lange Jeroen Kinsbergen is professor Biriba. Hij begon in 2000 met capoeira. In het capoeiraspel vond hij een ideale combinatie van vechtsport en persoonlijke expressie. In 2007 kreeg hij de graad van professor van zijn capoeira meester mestre Marreta. Hierdoor was hij in staat zijn ambitie een eigen groep te starten vorm te geven. Sinds 2008 geeft hij capoeira lessen voor Berimbau de Ouro.

Naast het lesgeven in capoeira geeft Jeroen Kinsbergen ook les als docent beeldende vorming. Het doorgeven van informatie om mensen te laten groeien is een passie van hem. "Wanneer je als mens nieuwe dingen leert voel je je daar goed bij, je verrijkt jezelf, je blik op de wereld wordt groter. In ieder leerproces zit een golfbeweging ongeacht je capaciteiten, er is een punt waarop je jezelf tegenkomt. Om daar doorheen te komen is een overwinning. De docent doceert de informatie het proces doe je zelf. Of zoals Bruce Lee zei: A teacher is never a giver of truth – he is a guide, a pointer to the truth that each student must find for himself."

Naast capoeira is beeldende kunst zijn grootste passie. Op www.verbeeld.net en www.hiron.nl is zijn werk te zien.

Mestre Marreta

 

Mestre Marreta, alias Luiz Carlos Afonso, started to teach capoeira 25 years ago as one of the first teachers in Euorope, first in Portugal, later in Paris and today he is based in Amsterdam and Montes Claros (Brazil). 

Berimbau de Ouro

Mestre Carne de Cobra richt in 1978 een school op: Associação de Capoeira Regional Berimbau de Ouro dos Irmãos Unidos do Mestre Carne de Cobra. Als Marreta kort daarna in Sete Lagoas een eigen school begint neemt hij die naam over: Academia de Capoeira Berimbau de Ouro. Het is gebruikelijk dat, wanneer je leraar wordt, je de naam van de school van je Mestre overneemt. 

 

Locatie Amsterdam & Edam

Locatie: Amsterdam, dinsdag en vrijdag (volwassenen), 19.00 tot 21.00, Distelweg 79

Locatie: Edam, woensdag (kinderen), 16.00 tot 17.00, Langemeerstraat 14


Berimbau de Ouro, professor Biriba weergeven op een grotere kaart