Assier2013

Capoeira heurt bij Neurt.

Leuk artikel geschreven door Suzanne van Heese voor ilovenoord.nl

Sinds ik ben verhuisd van het meest westelijk gelegen dorp in Noord naar het zo-goed-als meest oostelijk gelegen Zunderdorp, is er een heleboel veranderd en is er tegelijkertijd ook heel weinig veranderd.

Lessen in Castricum

Berimbau de Ouro is gestart met capoeiralessen voor volwassenen en kinderen in Castricum. Professora Camomilla (Hannah Koelmans) gaat de lessen daar geven. 

Kijk in het lesrooster voor locaties en tijden. Contact met Hannah kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Assier 2013

ASSIER 2013

Ieder jaar is er in de mooie departement Lot in het kleine dorp Assier een bijzondere bijeenkomst van capoeiristas.

thump-caranca

 

Eerste workshop in Edam

Op zaterdag 15 juni was er voor de kinderen van Berimbau de Ouro Edam een eerste workshop.

Summer Jazz Leiden

Het weer was geweldig waardoor Summer Jazz Leiden 2013 een enorm succes was. Ook Berimbau de Ouro was aanwezig dit jaar met een interactieve show. Bezoekers kregen een bliksem workshop capoeira en konden daarna spelen in de Jazz roda. Een superdag op een super festival.

 

BdO op de basisschool

Biriba geeft het hele jaar door workshops op scholen. Wanneer de kinderen ongeveer 10 lessen hebben gehad geven we vaak een kleine presentatie.

Snowplay

Het winterweer weerhoud ons er niet van even een sneeuw roda te houden. 

Capoeira in Edam

NU CAPOEIRA VOOR KINDEREN IN EDAM VOLENDAM 

In de gymzaal van de Piramide beginnen vanaf 6 maart kinderlessen Capoeira. Capoeira? Wat is dat?

 “Capoeira is voor iedereen, voor jong en oud, man en vrouw. En dus ook voor kinderen. Juist kinderen blijken het enorm leuk te vinden! In mijn lessen leg ik de nadruk op ieders eigen mogelijkheden. Ik ga ervan uit dat iedereen iets kan leren. Je speelt capoeira en dat is ook meteen de charme. In het capoeira spel is er een dialoog tussen twee spelers, communicatie door beweging die allerlei verschillende vormen kan aannemen. Het trainen van capoeira geeft een unieke combinatie van muziek, aanval- en verdedigingstechnieken, acrobatiek, conditie, kracht en flexibiliteit. Maar is vooral supercool om te doen!”

Vanaf woensdag 6 maart beginnen de kinderlessen van 16.00 tot 17.00 in de gymzaal van de Piramide, Langemeerstraat 14. Iedereen kan altijd langs komen voor een gratis proefles. Kijk voor meer informatie op www.capoeiranoord.nl.

 

 

 

 

Summer Jazz Leiden